top of page

LEGO Klodser: den perfekte aktivitet for store & små.

Opdateret: 16. maj


LEGO Klodser

Denne artikel indeholder annonce links.


Forestil dig en verden, hvor fantasi og kreativitet mødes i et farverigt univers af uendelige muligheder. LEGO, de ikoniske byggeklodser, har i generationer været katalysator for innovation og læring hos børn såvel som voksne. Imidlertid opstår ofte spørgsmålet om valg – hvilket LEGO sæt er det rette for netop mig eller mit barn? Med en overflod af serier og temaer kan dette valg synes overvældende.

Denne vejledning er skabt for at oplyse og vejlede både børn og voksne i den fantastiske verden af LEGO. Her vil vi kigge på forskellige muligheder med LEGO klodserne, og forhåbentlig hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning om dit næste LEGO køb.


Vælg Den Rette Målgruppe.

LEGO tilbyder uanede muligheder for både børn og voksne, hvor kompleksiteten varierer efter alder og kompetenceniveau.

Vidste du at? LEGO er verdens største producent af dæk!! Dette grundet de utallige små hjul i legetøjssættene :)

Ved at finde den rette målgruppe sikres det, at udfordringsniveauet matcher LEGO byggerens evner, og at købet stimulerer både læring og kreativitet.

Korrekt målgruppevalg er vigtigt – den voksne samler favoriserer ofte komplekse modeller, mens yngre byggere har brug for en let tilgængelig tilgang til LEGO´s verden.



LEGO Temaer & Genrer.

LEGO´s produkter spænder vidt og tilbyder temasæt, der appellerer til en mangfoldighed af interesser og aldersgrupper. Fra eventyrlige fantasy-verdener til naturtro arkitektoniske mesterværker, LEGO tilpasser sig trends og traditioner, samtidigt med at de opretholder en tidløs appel.


  • LEGO City: Realistiske byer og hverdagsfortællinger.

  • LEGO Technic: Avanceret mekanik og teknisk præcision.

  • LEGO Star Wars: Ikonisk science fiction saga i byggeklodser.

  • LEGO Friends: Farverige byggerier målrettet en yngre feminin målgruppe.

  • LEGO Creator: Mulighed for flere byggeoplevelser i ét sæt.

  • LEGO Ninjago: Action fyldt ninja tema med fokus på eventyr.

  • LEGO DUPLO: Større LEGO klodser designet til de mindste byggere.

  • LEGO Ideas: Fanebærende koncepter foreslået af fans

Genren inden for et LEGO sæt kan definere byggeprocessen og det færdige værks funktion. Det er med til at bestemme, om sættet er til fremvisning, leg eller læringsformål.

Den konstante udvidelse af temaer og genrer sikrer, at LEGO forbliver relevant og engagerende, både som et pædagogisk redskab og som en kilde til leg & underholdning for alle aldre.



Opbygning af en Lego samling?

At påbegynde en Lego samling kan være en både fascinerende og formålstjenlig beskæftigelse for individer i alle aldersgrupper. Det begynder typisk med et element af passion eller interesse for en bestemt serie eller genre inden for LEGO´s omfangsrige univers. En god indgangsvinkel er at fokusere på sæt, der appellerer personligt, hvad enten det grundlægger sig i æstetik, tematiske præferencer eller en søgen efter tekniske udfordringer. Det anbefales at man tilgår samlingen systematisk for at sikre, at den bevarer sin værdi og relevans over tid, hvilket involverer overvejelser omkring opbevaring, katalogisering og vedligeholdelse af de enkelte LEGO sæt. Således bliver opbygningen af en LEGO samling ikke kun en kilde til umiddelbar glæde, men også et langsigtet projekt, der kan udvikle sig og tilpasse sig over tid.


LEGO Starter Sæt til Nybegyndere?

At træde ind i LEGO universet kan være overvældende, men starter sæt er perfekt designet til nybegyndere. De giver en grundlæggende forståelse af koncepter og byggeteknikker, der lægger fundamentet for mere komplekse konstruktioner.


  • LEGO Classic - basis LEGO klodser & byggesæt med simple instruktioner.

  • LEGO City - en introduktion til opbygning af byer og hverdagseventyr.

  • LEGO Creator 3-i-1 - fremmer kreativ leg med mulighed for at bygge flere modeller fra samme sæt.

  • LEGO DUPLO - større klodser designet til små børn for at udvikle finmotorik.

  • LEGO Friends - fokuserer på historiefortælling og figurer, der kan appellere til børn, der søger personlige relationer i legen.

  • LEGO Technic - introducerer mekaniske elementer for dem, der interesserer sig for ingeniørarbejde og avancerede byggeteknikker.

Vælg et sæt, der stemmer overens med den individuelle interesse, enten det er køretøjer, bygninger eller fantasiverdener.

Det rette valg af et starter sæt kan kickstarte en livslang hobby eller endda en passion for samling og konstruktion.



Uddannelsesmæssige Fordele Ved LEGO?

LEGO fungerer som en konstruktiv platform, der styrker børn og voksnes rumlige forståelse og problemløsningsevner, samtidig med at det fremmer kreativiteten.

På et pædagogisk plan udvikler leg med LEGO finmotorikken og øger forståelsen for matematiske koncepter såsom symmetri, geometri og forholdsmæssighed, hvilket kan overføres til andre læringsområder. LEGO kan også fremme kognitive evner som hukommelse og koncentration, idet konstruktion af komplekse strukturer kræver opmærksomhed og strategisk tænkning.

Desuden bidrager LEGO til at forbedre sociale kompetencer, ved at børn lærer om samarbejde og deling, når de bygger LEGO sammen med andre.


LEGO & Kreativitet.

LEGO-klodserne er fri fantasi og kreativ udfoldelse, ubundet af aldersgrænser og færdighedsniveauer. Hver klods har potentiale til at blive en del af et utal af kreationer, hvilket inspirerer til ikke-lineær tænkning og eksperimentering.

Byggeprocessen med LEGO kan ses som en kunstnerisk proces, hvor ideer transformeres til fysiske konstruktioner. Både børn og voksne bliver udfordret til at forestille sig nye verdener, hvilket stimulerer deres kreative tankegang og evne til visuel planlægning. Dette fører ofte til udviklingen af unikke, personlige udtryk gennem bygningsværkerne.

I brugen af LEGO som kreativt redskab, er det væsentligt, at betragte legen som en rejse snarere end et mål. Denne tilgang tillader at eksperimentere med form, funktion og farve, hvor hvert byggestep kan lede til nye opdagelser og innovationer inden for konstruktionsteknikker. Det understreger værdien af processen frem for produktet.

For at facilitere kreativitetsfremmende miljøer, kan voksne indføre tematiserede byggeudfordringer eller understøtte fri leg. Det er vigtigt at tilskynde til kritisk tænkning og revision af konstruktionerne, hvilket styrker problemløsende færdigheder og kreativt potentiale. Sådan en tilgang komplementerer læring gennem leg og fejlfrihed.

Desuden, bidrager LEGO til at koble kreativitet med tekniske færdigheder. Ved at bygge komplicerede modeller, bliver byggere bekendt med ingeniørmæssige og arkitektoniske principper. Derved skabes en platform for livslang læring og en kærlighed til design og innovation.



Motoriske Færdigheder og Problemløsning med LEGO.

I sammenhængen med LEGO´s bidrag til udviklingen af motoriske færdigheder, er den finmotoriske koordination central. Mens hænder manipulerer med de små klodser, skærpes børn og voksnes evne til at styre og koordinere deres bevægelser præcist og formålstjenligt.

Gennem sammensætningen af LEGO klodser trænes ikke alene motorik, men også problemløsende evner. Denne øvelse involverer en proces, hvor indsamling af information, planlægning og sekventiel logik er essentielt. Ved at forudse konstruktionens strukturelle integritet, udvikles der en forståelse for årsag og virkning, hvilket er en kritisk aspekt af problemløsning.

Dertil kommer, at LEGO kan udfordre og udvide børns kognitive færdigheder. I arbejdet med at bygge komplekse modeller stilles der krav til rumlig intelligens, mønstergenkendelse og hukommelse. Disse mentale færdigheder, når de bruges i tæt interaktion med det fysiske byggeri, fører til en dybere forståelse af matematiske og naturvidenskabelige koncepter.

Inden for pædagogikkens rammer, fremmer anvendelsen af LEGO klodser sig som undervisningsmateriale & til sociale færdigheder. Gruppearbejde om fælles projekter lærer individer om samarbejde, kommunikation og konflikthåndtering. Disse færdigheder, kombineret med de individuelle motoriske og problemløsende evner, skaber et stærkt fundament for helhedsorienteret udvikling.


LEGO Som Forbindelse Mellem Generationer.

LEGO tjener som et universelt sprog, der binder generationer sammen på tværs af aldersgrupper og kulturelle skel. Som et tidsløst og ikonisk stykke legetøj har LEGO evnen til at vække nostalgi hos voksne og samtidigt tiltale børns nysgerrighed og opfindsomhed. Dette skaber et fælles grundlag for samspil og læring, hvor forældre og bedsteforældre kan dele deres egne barndomsminder og byggeteknikker med den yngre generation. I denne fælles leg og konstruktion dannes der unikke bånd, som styrker familiens samhørighed og overfører værdifulde traditioner og viden.


Hvor mange LEGO klodser er der?

Der er millioner af LEGO-klodser, og det præcise antal er svært at fastslå, da nye sæt hele tiden bliver udgivet, og klodserne kan også købes separat. LEGO Group, selskabet bag LEGO, estimerede i 2013, at der blev produceret omkring 36 milliarder klodser om året.


Hvor kan jeg sælge brugt LEGO?

Du kan for eksempel sælge dit brugte LEGO på online platforme som DBA, GulogGratis eller Facebook Marketplace, hvor du kan oprette annoncer og nå ud til potentielle købere i dit lokalområde.


Hvad koster et kilo brugt LEGO?

Prisen på brugt LEGO varierer baseret på flere faktorer. Faktorer såsom tilstanden af ​​LEGO-klodserne, populariteten af et bestemt sæt, sjældenheden af ​​enkelte dele og efterspørgslen på markedet kan påvirke prisen.

Generelt set kan prisen på brugt LEGO variere pr. kilo, afhængigt af ovenstående faktorer. Populære og sjældne LEGO-sæt kan have en højere værdi og derfor en højere pris. Ligeledes kan sæt eller stykker i god stand også have en højere pris.

Det er vigtigt at nævne, at prisen på brugt LEGO også kan påvirkes af, om sættet er blevet samlet eller stadig er i uåbnet emballage. Komplette & uåbnede sæt har ofte en højere værdi.

Hold øje med sjældne eller eftertragtede LEGO sæt, da disse kan have en større værdi og derfor en højere pris. Hvis du er en legetøjsentusiast, kan det være en god idé at følge med i nyheder om LEGO og være opmærksom på begrænsede udgivelser eller specialudgaver, der kan blive mere værdifulde med tiden.

Husk, at prisen på brugt LEGO kan variere, så det er en god idé at undersøge markedet og finde ud af, hvad der er rimelig pris for det, du leder efter.


Hvornår blev LEGO klodser opfundet?

LEGO klodser blev opfundet i 1932 af Ole Kirk Christiansen, en dansk snedker og tømrer. Disse klodser er små plastikblokke, der kan sættes sammen for at skabe forskellige former og strukturer.

De første LEGO klodser blev produceret af træ og blev kaldt "Automatklodser". Senere, i 1949, begyndte LEGO at producere klodserne i plastik, hvilket gjorde dem mere holdbare og alsidige.

LEGO klodser er kendt for deres enkle design, der tillader dem at blive sat sammen på mange forskellige måder. Dette giver børn og voksne mulighed for at udfolde deres kreativitet og skabe forskellige bygninger, køretøjer og meget mere.

I dag er LEGO et globalt anerkendt brand og en af verdens førende legetøjsproducenter. De tilbyder et bredt udvalg af temaer og sæt, der spænder fra byggeklodser til kendte film- og tv-serier.

Så næste gang du ser LEGO klodser, kan du tænke på, at de blev opfundet i 1932 og sidenhen har taget verden med storm med deres enkle, men fantastiske muligheder for leg og kreativitet.


Hvor kan man købe LEGO klodser?

LEGO-klodser kan købes i mange forskellige butikker og online forhandlere. Du kan finde dem i legetøjsbutikker, supermarkeder som COOP & varehuse som MAGASIN

I legetøjsbutikker kan du finde et bredt udvalg af LEGO-klodser, sæt og temaer. Disse butikker har typisk dedikerede LEGO-afdelinger med mange forskellige produkter at vælge imellem. Du kan også finde eksklusive LEGO-sæt, som kun er tilgængelige i disse særlige butikker.

Hvis du foretrækker at handle online, kan du besøge LEGO's egen hjemmeside og andre online butikker som eks. COOLSHOP, EUROTOYS, PROSHOP. Disse online forhandlere tilbyder et stort udvalg af LEGO-klodser, både sæt og enkeltdele. Du kan også finde sjældne eller udgåede LEGO-sæt, som kan være svære at få fat i andre steder.

Uanset hvor du vælger at købe LEGO-klodser, kan du være sikker på at finde et stort udvalg af forskellige LEGO sæt, temaer og muligheder til at udleve din leg og kreativitet. Det er altid en god idé at sammenligne priser og muligheder, så du kan finde det bedste tilbud og få mest ud af dine LEGO-byggeprojekter.



0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page