top of page

LEGO Friends: Leg og lær på en sjov måde.

Opdateret: 26. mar.


LEGO Friends

Præcis som en velorkestreret symfoni skaber harmoni mellem forskellige instrumenter, spørger vi os selv: Hvordan har LEGO formået at sammentænke traditionel leg med nutidens foranderlige sociale dynamikker gennem LEGO Friends serien?

Hvad er LEGO Friends?

I 2012 blev vi introduceret for en helt ny dimension af Lego-universet. LEGO Friends bød indenfor i Heartlake City, hvor fem uadskillelige venner deler hverdagens eventyr og udfordringer.


Oprindelsen af LEGO Friends.

LEGO Friends blev født ud af et ønske om at tiltrække flere piger til lego´s verden. Igennem en intensiv forsknings- og udviklingsproces indså LEGO, at mange piger søgte efter en mere detalje orienteret og rollespilsbaseret legeoplevelse, hvilket førte til introduktionen af LEGO Friends i 2012. Skønt designet primært med piger i tankerne, appellerer LEGO Friends' universelle temaer om venskab og samarbejde til et bredt publikum.

Denne linje tilbyder sæt fulde af farver, detalje orienteret design og figurer i form af de ikoniske "mini dukker", der afviger fra de traditionelle LEGO minifigurer. De omhyggeligt designede scenarier fra Heartlake City giver mulighed for komplekse fortællinger og uendelig kreativ leg.

Inspirationen bag konceptet.

LEGO Friends konceptet udsprang fra en dybdegående forståelse for de skiftende legepræferencer blandt piger i aldersgruppen fem til tolv år. Det blev erfaringsmæssigt tydeligt, at denne målgruppe havde en præference for roller, relationer og detaljerigdom, hvilket traditionelle LEGO-sæt ofte manglede. Derfor blev det essentielt for LEGO at forny sig i denne retning.

Udviklingsprocessen af LEGO Friends tog udgangspunkt i omfattende markedsanalyser og børnepsykologi, i et forsøg på at designe et produkt, der kunne afspejle pigeres unikke måde at interagere med og fortolke verden på. Et produkt der inviterer piger til en verden, hvor de kan udforske sociale relationer gennem fantasifulde og narrative lege oplevelser.

Hjertet i Lego Friends er at skabe en platform for inkluderende og kreativ leg.

Resultatet blev en serie med detailorienterede legesæt og miljøer, som befordrer narrativitet og følelsesmæssig forbindelse gennem legekammeraterne i Heartlake City. Med særligt opmærksomhed på atmosfære og finesser, blev der skabt en univers, hvor elementerne kunne kombineres på tværs af sættene. Dette åbnede for en mere sammenhængende og udvidet historiefortælling inden for Lego's produktrække.

Udviklingen af LEGO Friends serien.

Siden lanceringen af LEGO Friends i 2012 har serien udviklet sig og tilpasset sig forbrugernes foranderlige præferencer.

  1. 2012: Introduktionen af Lego Friends med figurerne Mia, Emma, Andrea, Stephanie og Olivia.

  2. 2013: Tilføjelse af nye temaer og udvidelser for at forstærke fantasifuld leg.

  3. 2013-2020: Fokus på diversitet og inklusion i Heartlake City med introduktionen af nye figurer.

  4. 2021+: Udvikling af bæredygtige materialer og fornyet design af minidukkerne.

Serien har konstant blevet opdateret med nye sæt, der afspejler tidsånden og fællesskabets kultur.

Den nuværende kollektion demonstrerer LEGO´s dedikation til innovation indenfor legetøjsindustrien og engagementet i at fremme inkluderende og kreativ leg.


LEGO 42639 Andreas moderne luksushus

Figurerne og LEGO sættene.

LEGO Friends universet præsenterer en række figurer, der afspejler dagligdagens mangfoldighed og venskabsbånd. Centrale karakterer som Mia, Emma, Andrea, Stephanie og Olivia, bliver akkompagneret af en bred vifte af bipersoner og dyr, som tilføjer dybde og nuancer til den interaktive oplevelse. Dukkefigurerne, også kendt som minidukker, er designet til at være genkendelige og relaterbar, med en detaljeringsgrad der muliggør en nuanceret fortælling og spil.

De forskellige Legosæt består af skødesløst udformede scenerier - fra caféer og hestestalde til skaterparker, temaparker, vennerne på stranden og strandhuse - der virker som katalysatorer for børnenes fantasifulde fortolkninger af verden. Det er tydeligt, at designernes kreative ambitioner strækker sig ud over selve konstruktionen, idet de hver især rummer potentiale for uendelig variation af historier og eventyr inden for Heartlake Citys rammer.


LEGO 42604 Heartlake City butikscenter

De fem LEGO friends hovedfigurer.

I universet af LEGO Friends står fem hovedfigurer som centrale for fortællingerne og det kreative spil.

  • Mia, kendt for sin dyrekærlighed og eventyrlystne natur.

  • Emma, den kreative sjæl med flair for mode og design.

  • Andrea, musikeren og entertaineren, der bringer sang og glæde.

  • Stephanie, sportsentusiasten og organisatoren med et stort hjerte.

  • Olivia, den intelligente opfinder og teknologi-ekspert.

Disse figurer har alle unikke interesser og personligheder, der afspejler et bredt spektrum af egenskaber og talenter.

Deres diversitet og individuelle passioner inspirerer børn til at udforske og reflektere over egne interesser og venskaber.

Detaljerne i LEGO sættene.

LEGO Friends sæt byder på en imponerende detaljerigdom, der vækker Heartlake City til live.

  • Skala og proportioner bliver omhyggeligt afstemt for at sikre legetøjets æstetik og funktionalitet.

  • Farvevalget i sæt er nøje udvalgt for at afspejle både karaktererne og miljøerne.

  • Tilbehør og dekorationer er designet med henblik på hver karakters unikke interesser og historie.

  • Interaktivitet og bevægelige dele i sæt øger spilværdi og giver dynamik til legen.

  • Specialdesignede klodser introducerer nye elementer, der udvider byggemulighederne.

Hver minutiøs detalje bidrager til de enkelte figurers og byggesæts unikke identitet.

Sæt-designernes ekspertise sikrer, at hvert LEGO Friends sæt ikke kun er et byggesæt, men en helstøbt legeoplevelse.


LEGO´s rolle i børns udvikling.

LEGO bidrager til børns kognitive udvikling gennem komplekse byggeopgaver, der stimulerer problemløsning og rumlig intelligens. Disse færdigheder styrker børns evne til abstrakt tænkning, hvilket er fundamentalt for mange akademiske discipliner.

I legen med LEGO indøves sociale kompetencer som samarbejde og konflikthåndtering, når børn arbejder sammen om at konstruere komplekse strukturer. Dette samspil kan også fremme sproglig udvikling, idet kommunikation bliver nødvendig for at dele idéer og løsninger i fællesskabets ånd.

Desuden skærper LEGOs mangfoldige temaer og figurer børns kreativitet og fantasi. Disse elementer inviterer til rollespil, hvor børnene kan udforske forskellige identiteter og scenarier, som bidrager til deres emotionelle og sociale udvikling.

Læringsmuligheder og kreativ leg.

Lego Friends tilbyder et væld af læringsmuligheder indpakket i fantasifuld leg. Sættenes varians og detaljerigdom fremmer finmotorikken og øger forståelsen for instruktionssekvenser gennem byggeprocessen.

Inden for udvalget af LEGO Friends findes et omfattende spektrum af temaer, der dækker alt fra dyrepleje til musik og videnskab. Samtidig udvikler de fiktive scenarier børnenes empatiske evner, idet de leger sig igennem karakterernes interpersonelle relationer og udfordringer.

Konstruktionen af byggesættene involverer også matematiske principper som symmetri og geometri, hvilket kan styrke en intuitiv forståelse for matematiske koncepter. Denne integrering af læring i spillet peger på den naturlige forbindelse mellem leg og uddannelse, hvilket afføder en legende tilgang til læring, der stimulerer en livslang nysgerrighed.

Venskab og samspil gennem LEGO.

Lego Friends sætter scenen for udvikling af sociale kompetencer, da børn får mulighed for at udforske venskabets dynamikker i en kontrolleret og kreativ kontekst. Denne serie af Lego formidler ikke kun byggeglæde, men også empatisk udvikling gennem legens sprog.

Børns interaktion med LEGO Friends figurerne faciliterer en forståelse for forskellige personlighedstyper og deres interaktioner. Venskaber blomstrer når børnene jonglerer med samarbejde og konfliktløsning i legeuniverset.

Det karakteristiske ved LEGO Friends er desuden, at det styrker børns sociale intelligens ved at skabe rammerne for komplekse sociale scenarier. Gennem legen navigerer børn i en verden af følelser, venskabelige relationer og etikette, som hjælper med at forme deres sociale færdigheder og moralske kompas.

Det hævdes ofte at leg er børns arbejde, og gennem LEGO Friends bliver arbejdet med at forstå og vedligeholde venskaber leget frem. Dette skaber en unik platform, hvor pædagogik og leg smelter sammen, og efterlader børnene bedre rustet til at navigere i sociale relationer. Det er derved ikke bare et byggesæt; det er en pædagogisk bro til virkelighedens relationer og færdigheder, som børn vil møde i deres interpersonelle liv.


LEGO Friends' indflydelse.

LEGO Friends serien har gjort sit indtog i børneværelser over hele verden og cementeret sig som en hjørnesten i moderne børneleg. Kønsstereotyper udfordres i og med seriens fokus på både kreative og tekniske færdigheder.

Serien fokuserer på fem hovedpersoner, hver med unikke interesser og talenter, hvilket inspirerer børn til at udforske og anerkende forskellighed. Leg med LEGO Friends går således ud over traditionel leg; det former børns forståelse for individualitet og fællesskab.

LEGO Friends sætter således en ny standard for inkluderende og lærerig leg indenfor konstruktion & byggesættenes legetøjs verden. Dets bredde i tilbudte aktiviteter og historiefortælling beriger legeoplevelsen og barnets udvikling.

LEGO´s Udbredelse og popularitet.

LEGO Friends-serien har opnået stor international succes siden lanceringen i 2012. Denne serie har for alvor fundet sin plads i legetøjshistorien ved at blive en fast del af LEGO´s omfattende sortiment.

Med indførelsen af LEGO Friends oplevede Lego et markant skift i målgruppen, idet serien appellerede kraftigt til piger ved at introducere et nyt univers, der balancerer klassisk Lego-byggeleg med narrativer om venskab og hverdagsliv. Dette tiltag har ikke blot udvidet Legos rækkevidde, men også bidraget til at afmontere stereotype opfattelser af, hvem konstruktionssæt henvender sig til. Seriens æstetik og detalje grads niveau har også skabt en ny niche for samlere og legesyge voksne.

Serien har cementeret sin plads i markedet med et væld af forskellige produkter, heriblandt tematiserede byggesæt, en animeret tv-serie og diverse spin-off produkter. Dette bredspektrede udbud har sikret LEGO Friends en vedvarende relevans og synlighed. Unikt for serien er evnen til at kombinere den traditionelle LEGO-byggeoplevelse med en verden fuld af historie og personlighed, hvilket taler til en moderne forståelse af legetøj.

Som et bevis på seriens udholdenhed, har LEGO Friends fået opdateringer og nye tilføjelser til paletten af produkter regelmæssigt, hvilket sikrer, at serien forbliver aktuel og tiltalende. Den fortsatte udvikling af serien understøtter Legos dedikation til innovation inden for legeklodsernes verden, samtidigt med at de forbliver tro mod brandets kerneværdier om kreativitet og kvalitet. Dette engagement er en drivkraft for Legos fortsatte succes og seriens voksende fanbase.

Legos fornyelse med vennerne

Med introduktionen af Lego Friends i 2012, oplevede Lego en betydelig fornyelse af deres konceptuelle univers. Serien blev et markant eksempel på, hvordan en ændret målgruppens tilgang kan revitalisere en hel produktlinje, idet den specifikt henvendte sig til piger ved at fremhæve temaer omkring venskab og hverdagsfortællinger.

Udviklingen inkluderede nye, mere detaljerede minidukker, som adskiller sig fra de klassiske minifigurer. Disse innovationer reflekterede en indsigt i markedets foranderlige behov og præferencer.

LEGO Friends tog dette et skridt videre ved at introducere byggesæt, der fremmer rollespil og sociale interaktioner, ofte i fantasifulde, men realistiske udfoldelser. Dette omfatter alt fra bygning af caféer til hestestalde, som tilbyder en højere grad af tilpasningsmuligheder og narrativ dybde. Gennemtænkt design og farvesammensætning fremmer en æstetisk appellerende oplevelse, der tilføjer seriens unikke flair.

Serien er løbende blevet opdateret med friske og innovative tilgangsvinkler, som for eksempel sæt, der tager udgangspunkt i fritidsaktiviteter og omfatter miljømæssige aspekter. Dette har udmøntet sig i særlige sæt, der fokuserer på dyrebeskyttelse og naturbevaring, hvilket udvider universet yderligere og reflekterer en samtidig miljøbevidsthed. Sådanne bevægelser indikere Legos vilje til at skabe en serie, der ikke blot afspejler børns interesser, men også opdrager til ansvarlighed og medfølelse – helt i tråd med brandets filosofi om læring gennem leg.


Er LEGO Friends til piger?

LEGO Friends er en serie af LEGO-byggesæt, som primært henvender sig til piger. Serien blev lanceret i 2012 og er designet specielt med fokus på at tiltrække piger og deres interesser. LEGO Friends tilbyder en bred vifte af temaer, der appellerer til piger i forskellige aldre.

Mens nogle mennesker kan mene, at LEGO Friends kun er for piger, er det vigtigt at bemærke, at LEGO er for alle, uanset køn. LEGO Friends-serien blev oprindeligt skabt som et svar på feedback fra piger, der udtrykte ønske om mere varierede LEGO-set, der kunne repræsentere deres interesser og fortælle deres historier.

LEGO Friends tager fat i forskellige emner, der typisk interesserer piger, såsom venskab, eventyr, natur, dyrepleje og kreativitet. Sættene inkluderer figurer, der er designet med mere realistiske proportioner og foretages sjældent af de klassiske LEGO-figurer. Dette giver piger mulighed for at skabe og udforske forskellige scenarier og historier, der afspejler deres egne interesser og oplevelser.

Det er vigtigt at huske, at LEGO Friends-serien ikke udelukker drenge eller andre køn fra at lege med sættene. LEGO handler om kreativitet, fantasi og sjov for alle børn og voksne. LEGO Friends byggesæt kan være et godt supplement til den eksisterende LEGO-samling og giver mulighed for at skabe en mangfoldig og inkluderende legeoplevelse. Som med alle LEGO-sæt opfordres alle til at udtrykke deres kreativitet og byggeverden på deres egne unikke måder.

Så svaret er, at LEGO Friends er primært udviklet til at appellere til piger, men køn er aldrig en begrænsning for at nyde og lege med LEGO. LEGO Friends tilbyder nye muligheder og bringer forskellige historier og interesser til live, uanset hvem du er.


Hvor kan jeg købe LEGO Friends?

Du kan købe LEGO Friends i forskellige butikker både online og fysisk. LEGO Friends er en populær serie fra LEGO, der er designet specielt til piger i alderen 6-12 år. LEGO Friends sæt kan findes i legetøjsbutikker, stormagasiner og endda i nogle supermarkeder.

Hvis du foretrækker at shoppe online, kan du også finde LEGO Friends på Lego's officielle hjemmeside, samt hos førende legetøjs webshops såsom: COOLSHOP , EUROTOYS

Det er en god idé at sammenligne priser og tilbud fra forskellige forhandlere, så du kan finde den bedste pris og muligvis spare penge.

Når du køber Lego Friends, kan du vælge mellem forskellige typer sæt og temaer, såsom huse, køretøjer, dyrehospitaler, skoler og meget mere. Nogle sæt indeholder også figurer af de populære Lego Friends karakterer, som Olivia, Mia, Emma, Stephanie og Andrea.

Hvis du vil have mere specifik information om, hvor du kan købe Lego Friends i nærheden af dig, kan du se på LEGO's hjemmeside eller kontakte deres kundeservice for at få anbefalinger eller en liste over autoriserede forhandlere i dit område.


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page